Åke Hegethorn tipsar!

Åke Hegethorn tipsar!

Till de sparris älskare personer som tänker producera egen sparris har Åke Hegethorn några bra förslag! Just nu vilar nästa års sparrisplantor i jorden, men han menar att man kan beställa plantorna redan nu och få dem levererade i slutet av april. Så ta tillfället i akt och klipp till nu så du har som det räcker! Har man smaklökarna på rätt plats så ska man laga en riktig svensk husmanskost rätt, tycker Åke Hegethorn! En härlig stuvning med kaninkött! Och inte vilken kaninkött som helst inte, utan det bästa kaninkött som det går att få tag på! Inhemska producenter kan erbjuda det bästa svenska kaninköttet för bästa resultat tillägger Åke Hegethorn.

Är du intresserade av hälsosamt kött? Då kan Åke Hegethorn bjuda dig på ett fantastiskt recept: Fransk senapskanin;

Gör så här: Dela kaninen i portionsbitar. Sätt ugnen på 225º. Blanda samman senap, timjan, olja och salt. Bred blandningen på köttbitarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stek köttet i ugnen omkring en timme. Skulle det se torrt ut i formen späd med lite buljong. Servera direkt från ugnen med potatismos och kokta grönsaker t.ex. gröna bönor eller brysselkål.

Ingredienser:
1 kanin ca 1 kg.
3 msk osötad senap
2 tsk timjan
2 msk olja
1 tsk salt
(buljong)